Skip to Content
no

Endringer i Equinors konsernledelse

(UTC)Last modified
Hege Skryseth - portrait

Hege Skryseth blir ny konserndirektør for forretningsområdet Teknologi, Digitalisering og Innovasjon (TDI). Elisabeth Birkeland Kvalheim fortsetter som fungerende konserndirektør inntil Skryseth starter i Equinor.

Hege Skryseth kommer fra stillingen som konserndirektør i Kongsberg Group og leder for forretningsområdet Kongsberg Digital. Med mer enn 20 års erfaring fra topplederstillinger fra internasjonale selskaper innen programvareutvikling og -tjenester, bringer Skryseth bred erfaring fra teknologiutvikling, digitalisering, forretningsutvikling og endringsledelse.

– Jeg er både stolt og glad for å ønske Hege velkommen til Equinor. Hun bringer solid erfaring fra industri og ledelse som vil forsterke Equinors konkurransekraft i energiomstillingen gjennom innovativ teknologi og digitalisering, sier Anders Opedal, konsernsjef i Equinor.

– Dette er en unik mulighet. Jeg ser frem til å begynne i Equinor, og til å bidra i den omstillingen som skal utvikle, produsere og levere energi i en karbonnøytral fremtid, sier Hege Skryseth.

Forretningsområdet TDI er ansvarlig for sikre at teknologi, digitalisering, innovasjon og venture investeringer styrker selskapets sikkerhet og sikring, øker verdiskapningen og reduserer utslipp fra olje og gassvirksomheten, og styrker grunnlaget for lønnsom vekst i fornybar og lavkarbonløsninger.

Før jobben som konserndirektør i Kongsberg Group i 2013 og leder for Kongsberg Digital var Skryseth leder for Microsoft Norge fra 2009. Fra 2004 - 2009 ledet hun Geogroup AS. I årene 1992 – 2004 hadde Skryseth ulike lederstillinger i Microsoft Norge. Skryseth er styremedlem i AutoStore ASA, Netcompany AS og Tomra Systems ASA, og har tidligere hatt styreverv i NHO, Dagens Næringsliv, Abelia, Blom ASA og IKT Norge.

Hege Skryseth har en MBA i finans og ledelse fra Norges Handelshøyskole (2007), en bachelorgrad fra BI og Høyskolekandidat fra Norges informasjonsteknologiske høyskole (1989).