Three Hydro teams return to Norway Cup

July 24, 2003, 14:00 CEST

De tre Hydro-sponsede lagene Alunorte Rainforest og Atrevhydro fra Brasil og Essex Valley Allstar fra Jamaica er blant de 1.467 lagene under fotballturneringen Norway Cup, som starter i Oslo søndag.

Ungdommene på de tre lagene følger et rusfritt opplegg i regi av Hydro Aluminium og Hydro Agri, med skolegang og idrett som de sentrale elementene. For å kunne spille på lagene må ungdommene vise god oppførsel, samtidig som de må konsentrere seg om skolen.

Lagene som støttes av Hydro Aluminium, er tilknyttet aluminaraffineriene Alunorte i Brasil og Alpart på Jamaica. Det Agri-støttede laget Atrevhydro er tilknyttet gjødselselskapet Adubos Trevo i Brasil.

Assisterende direktør Jon Arild Larsen i Hydro Aluminium har i flere år fulgt ulike "Hydro-lag" under Norway Cup. Han mener opplegget ungdommene følger, bidrar til at Hydro knytter tettere bånd med lokalbefolkningen der Hydro har bedrifter.

– Det nytter ikke bare med teknologi og gode bedrifter hvis en ikke har lokalbefolkningen med seg. Totaliteten teller når vi skal oppnå gode resultater og gode lokale miljøer. I Hydro er vi helt avhengig av at ungdommer utvikler seg til gode borgere når vi skal ansette folk i våre verk, sier Larsen.

Søndag spilles de første ordinære kampene i Norway Cup. Resultatene i puljespillet avgjør om lagene går videre til sluttspillet. I fjor avanserte Atrevhydro til tredje runde før laget ble slått ut av det svenske laget Vallentuna. Rapportene fra Brasil tyder på at laget har vist stor fremgang siden da.

Telemark-besøk

Fredag 2. august, når turneringen nærmer seg slutten, reiser representanter for lagene til Hydro Aluminium Karmøy for å se på produksjonen av alumininum. Lørdag skal lagene selvfølgelig se finalene i Norway Cup, hvis de ikke selv er med der.

Deretter går turen til Telemark hvor de fysiske strabasene vil ha form av en tur til Gaustatoppen, fulgt av en langt roligere tur til Norsk Industriarbeidermuseum på Rjukan. Norgesbesøket avsluttes mandag 4. august med en båttur på Telemarkskanalen og en tur til sølvgruvene på Kongsberg, før lagene flyr hjem dagen etter.

Norway Cup