Skip to content

Tar inn rekordmange lærlinger

februar 14, 2008, 15:29 CET
Bilde

 

– Behovet for fagarbeidere er økende. Det trengs flere hender, og lærlingordningen er en god måte for selskapet å få fagarbeidere på, sier Else Sørstrønen Amundsen, rekrutteringsansvarlig for lærlinger i StatoilHydro.

– Samtidig er det viktig for StatoilHydro å ta samfunnsansvar ved å hjelpe ungdommer med å få fagbrevet sitt, sier hun.

Jakter på de beste
Læreplassene fordeler seg på 12 fag: Kjemiprosess, automatiker, industrimekaniker, elektriker, kran- og løfteoperasjoner, kontor- og administrasjon, logistikk, laboratoriefag, sveiser, kokk, servitør og serviceelektroniker.

– Vi ser fortrinnsvis etter rettighetselever, altså de som kommer rett fra skolebenken. Vi ønsker oss dem med gode karakterer og lite fravær. Vi ser etter gode holdninger og gode samarbeidsevner. Åpne, ærlige og ansvarsbevisste ungdommer fra hele landet, sier Amundsen.

Utfordrer de gamle
Amundsen forteller at de ulike læreplassene i selskapet setter stor pris på ungdommene.

– De synes det er kjekt å få inn en ungdom. Det kvikker opp avdelingen litt.
Lærlingordningen gir oss en vinn-vinn-situasjon fordi de unge stiller masse spørsmål som de ansatte må svare på, mener Amundsen.

– Og da nytter det ikke å svare at «sånn har vi alltid gjort». Isteden må de tenke seg om, og slik lærer også de ansatte av lærlingene, forklarer hun.

Skal gjøres attraktive
– Lærlingene som velges ut skal få et godt fagbrev hos oss. Vi har som mål at opplæringen skal være så god at de blir etterspurt på jobbmarkedet, både i StatoilHydro og utenfor. Lærlingene får lønn under utdanning og kommer inn i et godt arbeidsmiljø som er glad for at de kommer, forsikrer Else Sørstrønen Amundsen.

Årets lærlinginntak ble annonsert 19. januar i mange av landets aviser. Oppstartdato er 1. september, med en læretid på to år for de fleste fag. Mer informasjon om lærlingordningen ligger på www.statoilhydro.com/karriere. Ordningen gjelder bare i Norge.