Skip to content

Åsgard-skipet fra Stord før jul

desember 11, 1998, 07:00 CET

Ny utseilingsdato for produksjonsskipet Åsgard A fra verftet Aker Stord i Hordaland blir en gang mellom 16. og 20. desember.

Under testing ved kaien på Stord har det oppstått et problem i de vridbare propellene (trusterne) som skal utbedres før skipet kan fortsette til Klosterfjorden i Hordaland for sjøtester.

Ifølge prosjektleder for Åsgard A i Statoil, Kjell Aalandslid, må propellene først tas ut for å finne området der problemet har oppstått. Deretter skal de på plass igjen på skipet under vann ved kai. Aaalandslid sier at det i tillegg har vært problemer med kloakken i boligkvarteret på skipet. Også dette skal utbedres før skipet forlater Stord.

Selve sjøprøvene skal gjøres når skipet kommer ut i Klosterfjorden. Forhåpentligvis kan dette skje før jul, tror Aalandslid.

Sjøprøvene omfatter testing av marine systemer og enkelte prosessystemer, og er planlagt å vare i 12 dager. Det blir mindre aktivitet i tre dager i julehelgen. Når sjøprøvene er ferdige, skal Åsgard A fortsette til Åsgard-feltet i Norskehavet.