Skip to content

Suksess med rammeavtaler

desember 3, 2003, 08:00 CET

De største kontraktene for gassrøret til Ormen Lange Transport og Feltprosjekt i Norskehavet ble nylig tildelt under Statoils rammeavtaler. Kontraktene representerer en samlet verdi på rundt 10 milliarder kroner.

Rammeavtalene omfatter kontraktene for vektbelegging og korrosjonsbeskyttelse, samt stål og rørlegging for gasseksportrøret til Ormen Lange.

Statoil har vært operatør for utbygging av alle de store rørledningsprosjektene for leveranse av gass fra norsk sokkel til Belgia, Tyskland og Frankrike i 1980- og 1990-årene.

Selskapet har opparbeidet erfaring og er anerkjent for kompetanse innen teknologi og gjennomføring av rørledningsprosjekter. Det opplyser Odd Nøland, direktør for anskaffelser i enheten Prosjektgjennomføring i Undersøkelse og produksjon Norge.

"Gjennom vår erfaring fra tidligere prosjekter har vi videreutviklet våre kontraktsstrategier med optimal bruk av konkurrerende rammeavtaler," sier Nøland.

Rørlegging, stålleveranser og vektbelegging utgjør opp mot 70 prosent av investeringene i et typisk rørledningsprosjekt. Slike prosjekter kjennetegnes av få, men omfattende kontrakter med internasjonale leverandører, opplyser Nøland.

Norsk Hydro er utbyggingsoperatør for Ormen Lange, inklusiv transportsystemet. Statoil skal stå for planlegging og gjennomføring av rørleggingen i samarbeid med Hydro.

Røret skal legges fra eksportterminalen ved Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal, via Sleipner-installasjonene i Nordsjøen, til Easington på østkysten av England.

Rørledningen blir 1200 kilometer lang.