Skip to content

Ica forhandler med Statoil om salg av eierandel

januar 16, 2004, 08:00 CET

ICA AB og Statoil ASA har undertegnet en ikke-bindende intensjonsavtale om at Statoil skal kjøpe ICAs eierandel i Statoil Detaljhandel Skandinavia AS. Initiativet er tatt av ICA.

Selskapet eies i dag med en halvpart hver av ICA og Statoil. Partene skal nå forhandle frem en aksjesalgsavtale og en samarbeidsavtale som gjelder vareforsyning og konseptutvikling.

Endelige avtaler skal godkjennes av styrene i Statoil og ICA og forventes gjennomført i løpet av våren 2004.

Statoil Detaljhandel Skandinavia ble etablert i 1999 som et selskap eid 50 prosent av Statoil ASA og 50 prosent av ICA ABs datterselskap ICA AS. Selskapet driver nær 1400 fullservice Statoil-stasjoner i Skandinavia, og har dessuten nær 80 automatstasjoner under merket 1-2-3. Selskapet har en ledende posisjon i Skandinavia med en markedsandel på 22 prosent.

Konserndirektør Erling Øverland i Foredling og markedsføring i Statoil ASA sier at Statoil vil forhandle med ICA om å fortsette samarbeidet selv om ICA fratrer på eiersiden. Partene skal nå forhandle frem endelige avtaler og utforme i detalj fremtidige samarbeidsformer. Etter endelig godkjenning i de respektive styrer og godkjenning av myndigheter, kan salget gjennomføres.

”ICAs kjernevirksomhet er mat og måltider, og det er det vi vil konsentrere oss om i samarbeidet med Statoil. Det kan vi gjøre uten å være deleier,” sier konsernsjef Kenneth Bengtsson i ICA AB.

”Vi har oppnådd mye i løpet av de fem årene som Statoil Detaljhandel har vært eid i fellesskap av ICA og Statoil. Det er viktig og bra om samarbeidet forsetter og gjerne videreutvikles,” sier Mats Holgerson, administrerende direktør i Statoil Detaljhandel Skandinavia.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Morten Henriksrud, informasjonssjef Statoil ASA, +47 90 01 69 60 (mobil) / +47 22 96 22 40 (kontor)

ICAs pressetjeneste, +46 70-253 66 60