Skip to content

ConocoPhillips og Statoil kunngjør felles eierskap i Tsjuktsjerhavet og i Mexicogolfen

januar 25, 2010, 14:13 CET

ConocoPhillips vil fortsette som operatør og beholde majoriteten av andelene i disse lisensene.

– Statoils beslutning om å kjøpe andeler i disse lisensene underbygger ConocoPhillips sin oppfatning av at det er et stort potensial for hydrokarboner i Tsjuktsjerhavet i Alaska, sier Larry Archibald, direktør for leting og forretningsutvikling i ConocoPhillips. 

– ConocoPhillips har hatt et langvarig forretningsforhold til Statoil i mange satsingsprosjekter rundt i verden, spesielt i Norge, og vi ønsker selskapets kompetanse velkommen i dette værharde klimaet, fortsetter Archibald.

Bilde

Tony Doré

Statoil og ConocoPhillips har samarbeidet om operasjoner i over 30 år på norsk kontinentalsokkel.

Driftserfaring fra norsk sokkel har gitt begge selskapene bred kompetanse i å takle værharde omgivelser. I tillegg til å utvikle ny teknologi for økt utvinning fra eksisterende felt.

– Tsjuktsjerhavet i Alaska er et nytt område for alle operatørene, og vi tror at selskaper som Statoil og ConocoPhillips er blant de best egnede til å legge ut på denne spennende reisen sammen. Ved å føye disse lisensene til de 16 vi allerede har i Tsjuktsjerhavet, har vi nå fått et stort område å utforske i årene framover, sier Tony Doré, som leder Statoils letegruppe i Nord-Amerika.

ConocoPhillips planlegger å starte første boring i Tsjuktsjerhavet i 2012.

I tillegg til et økonomiske vederlag fra Statoil, vil ConocoPhillips også kjøpe 50 prosent andel i 16 Statoil-opererte blokker i Mexicogolfen, og overta hele Statoils andel på 25 prosent i ytterligere fem blokker i Mexicogolfen hvor ConocoPhillips er operatør.

Alle disse blokkene i Mexicogolfen er fra tidlig tertiær alder i den amerikanske delen av Mexicogolfen, hvor ConocoPhillips har deltatt i funnene Tiber og Shenandoah som ble kunngjort i 2009.

Kontaktpersoner:

CONOCOPHILLIPS:
Charlie Rowton (media), 281-293-2701
Diana Santos (investorer), 281-293-1674

STATOIL:
Mari Dotterud (Norge), 47-906-03-214
Kjersti Hornnes Torgersen (USA), 832-866-0031
Lars Troen Sørensen (investorer), 47-906-49-144

ConocoPhillips er et integrert petroleumsselskap med eierandeler rundt i verden. For mer informasjon, gå inn på www.conocophillips.com
 
Statoil er et internasjonalt energiselskap med over 35 års erfaring fra norsk kontinentalsokkel. Selskapet har i dag operasjoner over hele verden. For mer informasjon, gå inn på www.statoil.com.

 

Downloads