"Gå til hovedinnhold"

Anders Opedal tar over som ny konsernsjef

10. august: Styret i Equinor har utnevnt Anders Opedal som ny konsernsjef i Equinor fra 2. november 2020. Eldar Sætre vil fratre etter seks år som konsernsjef og mer enn 40 år i selskapet.

Anders Opedal kommer fra stillingen som konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring. Han begynte i Equinor som petroleumsingeniør i 1997, og har en mastergrad fra NTNU og en MBA fra Heriot-Watt universitetet i Edinburgh.

Anders Opedal tar over som konsernsjef 2. november.

eelume-new-illustration2.jpg

Møt de kuleste robotene i energibransjen

Drevet av fremskritt innen digitalisering, tar robotisering energibransjen med storm. Her tar vi en titt på noen av de mest spennende robotene som jobber for oss i dag — og i fremtiden.

Ja takk, begge deler!

Slik byttelåner vi teknologi og løsninger på tvers

Credit-Jose_Vega-Lozano__Aerial_Vision-Copyright-EquinorEquinor-altisidora_17.jpg

50 års erfaring fra olje og gass i Nordsjøen skal hjelpe oss til å forme energiframtiden. Men hva legger vi i det? Her er seks konkrete eksempler på kompetanseoverføring fra olje og gass til fornybar.

equinor-icon-hydrogen-green.svg

Planlegger verdensledende hydrogenanlegg i Storbritannia

Vi leder H2H Saltend-prosjektet i Storbritannia for å utvikle et av verdens første anlegg for blå hydrogen. 

Sleipner og Gina Krog skal elektrifiseres

Nye viktige planer for utbygging og drift kommer nå på plass. Nå skal de to plattformene Sleipner og Gina Krogh elektrifiseres — det kutter CO2-utslipp med 250.000 tonn bare på dette prosjektet. 

Equinor lanserer maritime klimaambisjoner

På FNs internasjonale dag for verdens hav lanserte Equinor ambisjoner for å redusere egne utslipp fra skip, og for hvordan selskapet skal bidra til å avkarbonisere skipsfart. 

Northern Lights: Et banebrytende samarbeid for transport og lagring av CO2

Equinor, Shell og Total har besluttet å investere i Northern Lights-prosjektet i Norges første utnyttelsestillatelse for lagring av CO₂ på norsk sokkel. Plan for utbygging og drift (PUD) er overlevert Olje- og energidepartementet.   

Års- og bærekraftsrapport for 2019

johan-sverdrup-illustration-report-3-1-v3.svg

Vi presenterte vår års- og bærekraftsrapport for 2019 den 20. mars, 2020.

Her finner du oss i Norge

Hovedkontoret vårt ligger i Stavanger, mens konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre kontorlokasjoner og adresser i Norge. 

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.