Skip to main content

Vi er Equinor, et internasjonalt energiselskap med en stolt historie. Vi, tidligere Statoil, er 20.000 engasjerte kolleger som utvikler olje, gass, vind og sol, og som bygger en global virksomhet tuftet på våre verdier og framtidens energibehov.

Vi søker nå kandidater til vårt graduateprogram

Digitalisering forandrer livene våre

Selvkjørende biler, roboter og mer tilgjengelig teknologi. Digitalisering er ikke lenger noe som hører hjemme i «fremtiden». Mest sannsynlig blir flere av arbeidsoppgavene dine automatisert og erstattet av roboter.

Slik hjalp «Karbon-Knut» Equinor å nå utslippsmålet 2,5 år før tiden

Som en slags «karbon-detektiv», er det Knut Simon Hellands jobb å jakte mulige CO2-kutt i Equinor.

Nyheter

Techstars Energy Accelerator

Akkurat nå er den første gruppen med 10 oppstartsselskaper i Techstars samlet på Fornebu for å fremskynde utviklingen av deres innovasjoner. Selskapene ble valgt ut blant hundrevis av søkere fra 38 land for å delta i Techstars Energy Accelerator. Les mer her.

«Morgendagens skiledere ga meg sparket i baken»

Av og til tenker vi mennesker at vi ikke er gode nok, og slike tanker kan forhindre oss fra å ta riktige valg. Slik tenkte også Monika Kørra, nyansatt trener for det norske juniorlandslaget i langrenn. Men det var før hun ble med på prosjektet Morgendagens Skiledere.

Mariner: Kjempen som
må kjempe

800 mennesker jobber nå på spreng offshore med installasjon av det gigantiske Mariner-feltet i UK. Mariner A er det største prosjektet på britisk sokkel de siste årene. 

Utreder vindkraftforsyning for plattformer i Nordsjøen

Nå utreder vi mulighetene for å forsyne olje- og gassplattformer med kraft fra flytende havvind. Gullfaks- og Snorre-feltene kan bli de første i verden som forsynes med vindkraft fra offshore flytende havvindturbiner.

Ungdommen har skjønt hva Norge trenger – flere tar yrkesfag

2018 er yrkesfagenes år, og for første gang på mange år velger like mange yrkesfag som studiespesialisering på videregående skole. Equinor er en av Norges største lærebedrifter, og i år tar vi inn hele 159 lærlinger.

Konsernsjef Eldar Sætre har jobbet 38 år i Statoil:

—Derfor var det riktig å skifte navn

Generalforsamlingen stemte for å endre navnet vårt til Equinor. Eldar Sætre vedgår at det blir uvant med nytt navn i en periode. «Men vi må være forberedt på framtiden», sier han. 

Aktuelle temaer

Her finner du oss i Norge

Norsk sokkel utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre adresser i Norge. 

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.