Skip to main content

Statfjord A. Plattformen som ga oss ben å stå på fyller 40 år. 

Feltet som var et av våre første operatørskap fyller 40 år i disse dager. Nå som stafettpinnen leveres videre til neste gigant, Johan Sverdrup, ser vi tilbake på 40 års vellykket drift av den enorme Condeep-plattformen som bokstavelig ga både oss — og Norge — ben å stå på. 

Equinor og Catapult samarbeider om deling av driftsdata fra Hywind Scotland til fordel for forskere og leverandørindustrien. 

Vil Norge være et lykkeland også i 2050?

Hva er det som har gjort at Norge er kåret til verdens beste land å bo i en rekke ganger?

 

Nå må Norge og verden endre seg. Hva betyr det for hvordan fremtiden vil se ut? Hør podcasten med sjeføkonom Øystein Dørum i NHO og kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum i Equinor.

Nyheter

Norges nye gigantfelt, Johan Sverdrup er i produksjon. Men hva med kliamaet?

Gigantfeltet Johan Sverdrup er i produksjon—og produserer allerede 350.000 fat om dagen. Samtidig som vi kutter utslippene til kun 4% av verdensgjennomsnittet. Det viser hvorfor norsk oljeindustri har en viktig rolle å spille i framtiden. Her forklarer vi hvorfor. 

Dogger Bank: Et veiskille i Equinors havvindsatsninger

Verden trenger mer havvind for å oppnå globale klimamål. Nå skal vi bygge verdens største havvindpark, Dogger Bank, som vil produsere fornybar energi tilsvarende strømforbruket til hele 4,5 millioner britiske hjem. 

Aktuelle temaer

  • Australia

    Equinor har vært til stede i Australia siden 2012 og har to letelisenser i Australbukta i sør, samt én letelisens på Australias nordvestlige sokkel, utenfor kysten av Western Australia.

  • Hywind

    Equinor is the global leader in floating offshore wind, and Hywind is the world's leading floating offshore wind solution. Check out how Hywind was born, how it works and our ambitions for Hywind. Find information about other offshore wind projects, future projects and the market outlook for floating offshore wind.

Olje. Gass. Vind. Sol. Verden trenger alt sammen.

I Equinor, endrer vi oss raskere enn noen gang. Vi går fra å være et olje- og gasselskap, til å bli et bredt energiselskap. Målet vårt er å finne balansen mellom de ulike energiformene, slik at vi sikrer samfunnet energien den trenger på en så bærekraftig og ansvarsfull måte som mulig. 

Bjarte Johansen utvikler maskinlæring i Equinor. Kan kunstig intelligens redde ekte liv?

Mengder av viktig kunnskap ligger i våre datasystemer, men om ikke rett person får den til rett tid, kan ulykker skje. Derfor utvikler Bjarte Johansen løsninger basert på kunstig intelligens. 

Equinor attraktiv arbeidsgiver for IT-fagfolk

Universum_profs_2019.jpg
Maria Majella Rio Bergsvåg, Åshild Hanne Larsen, Magnus Rørvik Brandtzæg og Virginie Bachelet gleder seg over nok en gang å ha kapret førsteplass blant yrkesaktive ingeniører- og for å ha klatret mange plasser på listen over attraktive arbeidsgivere blant de som jobber innen IT.
(Foto: Line Slotnæs)

Equinor har nok en gang blitt kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren blant yrkesaktive ingeniører i Norge. Men det er IT som har gjort et kjempehopp i årets undersøkelse.


Equinor er kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren blant yrkesaktive ingeniører i Norge for 16. år på rad. I 2019 har vi også gjort et stort sprang blant de som jobber innen IT, og beholdt rangeringen blant yrkesaktive med økonomibakgrunn. Det er selskapet Universum som hvert år undersøker hvilke arbeidsgivere som er mest attraktive blant en gruppe yrkesaktive med høyere utdanning. Mer enn 10.000 yrkesaktive har svart på årets undersøkelse.

Her finner du oss i Norge

Hovedkontoret vårt ligger i Stavanger, mens konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre kontorlokasjoner og adresser i Norge. 

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.