"Gå til hovedinnhold"

Equinor lanserer ambisjon om å redusere netto karbonintensitet med minst 50 % innen 2050 

6. februar, 2020

— I dag setter vi nye ambisjoner på kort, mellomlang og lang sikt for å redusere våre klimagassutslipp og utvikle selskapet i tråd med Paris-avtalen. Det er en god forretningsstrategi å sikre konkurranseevne og drive endring mot en lavkarbonframtid, basert på en sterk forpliktelse til verdiskaping for våre aksjonærer, sier Eldar Sætre, konsernsjef for Equinor.

 • Vårt nye klimaveikart

  Equinor har lansert et nytt klimaveikart for å sikre en konkurransedyktig og robust forretningsmodell for langsiktig verdiskapning i tråd med Paris-avtalen.

Nyheter

 • 18. februar 2020

  Eksklusive utbytte

  Fra og med 18. februar 2020 vil aksjene i Equinor bli handlet eksklusiv dividende på 0,26 USD.

  18. februar 2020
 • 11. februar 2020

  Økt produksjon fra Fram-feltet

  En ny gassmodul som nylig ble satt i drift på Troll C-plattformen vil framskynde og øke produksjonen fra Fram med betydelige og lønnsomme volumer.

  11. februar 2020
 • 6. februar 2020

  Equinors resultater for fjerde kvartal og året 2019

  Equinor rapporterer et justert driftsresultat på 3,55 milliarder USD og 1,19 milliarder USD etter skatt i fjerde kvartal 2019. Driftsresultat i henhold til IFRS var 1,52 milliarder USD og IFRS-resultatet var negativt med 0,23 milliarder USD etter netto nedskrivninger på 1,41 milliarder USD.

  6. februar 2020

Vil du være med og forme energiframtiden?  

Norges nye gigantfelt, Johan Sverdrup, er offisielt åpent. Men hva med klimaet?

Statsminister Erna Solberg åpnet gigantfeltet Johan Sverdrup 7. januar. Nå feirer vi at feltet leverer energi til verden og skaper store verdier for det norske samfunnet og aksjonærene. Men hva sier vi til dem som mener at feltet aldri burde vært åpnet?

Vil Norge være et lykkeland også i 2050?

Hva er det som har gjort at Norge er kåret til verdens beste land å bo i en rekke ganger?

 

Nå må Norge og verden endre seg. Hva betyr det for hvordan fremtiden vil se ut? Hør podcasten med sjeføkonom Øystein Dørum i NHO og kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum i Equinor.

Dogger Bank: Et veiskille i Equinors havvindsatsninger

Verden trenger mer havvind for å oppnå globale klimamål. Nå skal vi bygge verdens største havvindpark, Dogger Bank, som vil produsere fornybar energi tilsvarende strømforbruket til hele 4,5 millioner britiske hjem. 

Aktuelle temaer

 • Argentina

  Equinor entered Argentina in 2017 where we participate in exploration licences as well as in within renewables. In January 2020, we announced a strengthening of our presence in Vaca Muerta.

 • Statfjord A fyller 40 år

  Statfjord A ble på mange måter svenneprøven vår som selskap: gigantfeltet vi overtok fra amerikanske Mobil i 1987 har nå vært i drift i 40 år.

Olje. Gass. Vind. Sol. Verden trenger alt sammen.

I Equinor, endrer vi oss raskere enn noen gang. Vi går fra å være et olje- og gasselskap, til å bli et bredt energiselskap. Målet vårt er å finne balansen mellom de ulike energiformene, slik at vi sikrer samfunnet energien den trenger på en så bærekraftig og ansvarsfull måte som mulig. 

Bjarte Johansen utvikler maskinlæring i Equinor. Kan kunstig intelligens redde ekte liv?

Mengder av viktig kunnskap ligger i våre datasystemer, men om ikke rett person får den til rett tid, kan ulykker skje. Derfor utvikler Bjarte Johansen løsninger basert på kunstig intelligens. 

Equinor attraktiv arbeidsgiver for IT-fagfolk

Universum_profs_2019.jpg
Maria Majella Rio Bergsvåg, Åshild Hanne Larsen, Magnus Rørvik Brandtzæg og Virginie Bachelet gleder seg over nok en gang å ha kapret førsteplass blant yrkesaktive ingeniører- og for å ha klatret mange plasser på listen over attraktive arbeidsgivere blant de som jobber innen IT.
(Foto: Line Slotnæs)

Equinor har nok en gang blitt kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren blant yrkesaktive ingeniører i Norge. Men det er IT som har gjort et kjempehopp i årets undersøkelse.


Equinor er kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren blant yrkesaktive ingeniører i Norge for 16. år på rad. I 2019 har vi også gjort et stort sprang blant de som jobber innen IT, og beholdt rangeringen blant yrkesaktive med økonomibakgrunn. Det er selskapet Universum som hvert år undersøker hvilke arbeidsgivere som er mest attraktive blant en gruppe yrkesaktive med høyere utdanning. Mer enn 10.000 yrkesaktive har svart på årets undersøkelse.

Her finner du oss i Norge

Hovedkontoret vårt ligger i Stavanger, mens konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre kontorlokasjoner og adresser i Norge. 

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.