Equinor. Et nytt navn for vårt neste kapittel. 

Endring har vært normalen for oss, helt fra begynnelsen. Vi har overvunnet store tekniske utfordringer, barske forhold og store havdyp. Vi har lært gjennom prøving og feiling. Det har gjort oss til et av verdens største offshoreselskap. 

Nå er det igjen tid for endring. Vi vil bidra både til å produsere energien verden trenger og til effektivt å bekjempe klimaendringene. Slik vil vi være en pådriver i retning av et bærekraftig samfunn, og et energisystem i balanse. Derfor utvikler vi oss fra et olje- og gasselskap til et bredt energiselskap. Vi skal møte framtiden med optimisme. Og et nytt navn.

Det som forandret oss.

Noen forandringer er så store at de forandrer alt. Endringer som krever at vi finner en ny balanse. Når vi nå går fra å være et olje- og gass-selskap til å bli et bredt energiselskap er det naturlig at vi òg endrer navnet vårt. 

Inntil nylig, jobbet alle disse menneskene for Statoil. Nå jobber de i Equinor.

Beate Myking. Direktør, Nye Energiløsninger

Abdelkarim Abbou. Plattformsjef
Åsgård B

Hans-Emil Arntzen, Automatiker, Statfjord A

Konsernsjef Eldar Sætre har jobbet 38 år i Statoil:

—Derfor er det riktig å skifte navn

Generalforsamlingen stemte for å endre navnet vårt til Equinor. Eldar Sætre vedgår at det blir uvant med nytt navn i en periode. «Men vi må være forberedt på framtiden», sier han. 

Utforsk vår kalender over framtidige prosjekter: Equinor 2030

Vi tar store skritt for å redusere avtrykket vårt. Skal et selskap lykkes over tid, må det endre seg minst like fort som omgivelsene. Equinor er ikke noe unntak, og vi tar derfor nå store steg for å videreutvikle selskapet fra et fokusert olje- og gasselskap til et bredt energiselskap.

Equinor 2030 er en kalender der du kan se noen av våre fremtidige prosjekter. Blant annet satsingen på fornybar energi, prosjekter som vil redusere utslipp fra olje- og gassproduksjon, og prosjekter som vil sørge for mer energi til å dekke verdens økende energibehov.

Årets Generalforsamling i Statoil fant sted 15. mai—og bekreftet navnendringen.

Nyheter

 • 23. mai 2018

  Equinor tildelt 9 letelisenser på britisk sokkel

  Equinor er fornøyd med å ha blitt tildelt 9 lisenser, 8 som operatør, i 30. lisensrunde på britisk sokkel, kunngjorde The Oil and Gas Authority i dag.

  23. mai 2018
 • 16. mai 2018

  Troll fase 3-kontrakt til Aker Solutions

  Equinor og Troll-partnerne har valgt å utøve en opsjon ovenfor Aker Solutions AS for leveranse av en ny prosessmodul til Troll fase 3-prosjektet.

  16. mai 2018
 • 16. mai 2018

  Statoil ASA endrer navn til Equinor ASA

  Equinor ASA, det nye foretaksnavnet til Statoil ASA, ble godkjent av selskapets generalforsamling i går, 15. mai 2018, og det nye navnet er nå registrert i Foretaksregisteret.

  16. mai 2018

Equinor, tidligere Statoil, ble kåret til mest attraktive arbeidsgiver av teknologistudenter i Norge for 22. år på rad. Også økonomi- og IT-studentene rangerte Equinor høyt i Universum Awards 2018.

Aktuelle temaer

 • Resultat for første kvartal 2018

  Første kvartal var kjennetegnet av solid inntjening fra alle segmenter.

 • Johan Sverdrup

  Equinor er operatør for Johan Sverdrup feltet. Les mer om Johan Sverdrup, et av de fem største oljefeltene på norsk sokkel og et av de viktigste industriprosjektene i Norge de neste 50 årene. Sjekk ut fakta om feltet, størrelsen, verdiskapingen for Norge, siste nytt, viktige milepæler og se videoer og bilder.

 • Martin Linge

  Martin Linge-feltet ligger 42 kilometer vest for Oseberg.

Her finner du oss i Norge

Norsk sokkel utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre adresser i Norge. 

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.