Skip to main content

Johan Sverdrup er i produksjon. Det er godt nytt for våre eiere, for alle nordmenn—og for utslippene.

Gigantfeltet Johan Sverdrup har vært i produksjon i en måned—og produserer allerede 200.000 fat om dagen. Nå skaper vi store verdier for våre eiere, for staten og for alle nordmenn—samtidig som vi kutter utslippene til kun 4% av verdensgjennomsnittet. Det viser hvorfor norsk oljeindustri har en viktig rolle å spille i framtiden. Lær mer om Johan Sverdrup her.

Seks nye oljefelt skal koples på Johan Sverdrup-strømmen på Utsirahøyden 

Hvordan kan regnestykket gå opp?


Verdens befolkning fortsetter å vokse. Hvordan skal vi sikre nok energi til alle samtidig som vi tar vare på planeten?


I vår podcastserie utforsker vi sentrale spørsmål i klimadebatten fra ulike sider. Her kan du høre episodene og lese artiklene.

Nyheter

 • 13. november 2019

  Transaksjoner i kapitalmarkedet

  Onsdag 13. november 2019 gjennomførte Equinor ASA, med garanti fra Equinor Energy AS, følgende transaksjon i kapitalmarkedet:

  13. november 2019
 • 7. november 2019

  Equinor selger eierandel i Eagle Ford

  Equinor har signert en avtale om å selge selskapets eierandel på 63%, og overføre operatørskapet for Eagle Ford-feltet på land i Texas, til Repsol.

  7. november 2019
 • 6. november 2019

  Olje- og gassfunn i Nordsjøen

  Equinor og partnerne ExxonMobil, Idemitsu og Neptune har funnet olje og gass i undersøkelsesbrønn Echino Sør.

  6. november 2019

Noen mener vi bør slutte med olje. Hvorfor er da Johan Sverdrup så viktig?

«Selv om mange stiller spørsmål om bransjen vår i dag, er det en veldig viktig industri for Norge og resten av verden», sier Thea Broch, geolog i Equinor. «Det er viktig at den oljen som produseres, er så ren som mulig,» sier hun. Derfor har Johan Sverdrup stor betydning.

Dogger Bank: Et veiskille i Equinors havvindsatsninger

Verden trenger mer havvind for å oppnå globale klimamål. Nå skal vi bygge verdens største havvindpark, Dogger Bank, som vil produsere fornybar energi tilsvarende strømforbruket til hele 4,5 millioner britiske hjem. 

Aktuelle temaer

 • Australia

  Equinor har vært til stede i Australia siden 2012 og har to letelisenser i Australbukta i sør, samt én letelisens på Australias nordvestlige sokkel, utenfor kysten av Western Australia.

 • Bahamas

  I kjølvannet av orkanen Dorian har vi mobilisert ressurser så raskt som mulig for å håndtere og rense opp oljeutslippet på Bahamas

 • Hywind

  Equinor is the global leader in floating offshore wind, and Hywind is the world's leading floating offshore wind solution. Check out how Hywind was born, how it works and our ambitions for Hywind. Find information about other offshore wind projects, future projects and the market outlook for floating offshore wind.

Olje. Gass. Vind. Sol. Verden trenger alt sammen.

I Equinor, endrer vi oss raskere enn noen gang. Vi går fra å være et olje- og gasselskap, til å bli et bredt energiselskap. Målet vårt er å finne balansen mellom de ulike energiformene, slik at vi sikrer samfunnet energien den trenger på en så bærekraftig og ansvarsfull måte som mulig. 

Bjarte Johansen utvikler maskinlæring i Equinor. Kan kunstig intelligens redde ekte liv?

Mengder av viktig kunnskap ligger i våre datasystemer, men om ikke rett person får den til rett tid, kan ulykker skje. Derfor utvikler Bjarte Johansen løsninger basert på kunstig intelligens. 

Økt popularitet blant studentene

Photo from the Universum award

Equinor er kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren blant teknologistudentene i Norge for 23. gang på rad. Vi har også gjort store sprang på listene både blant økonomistudenter og de som studerer IT.

Her finner du oss i Norge

Hovedkontoret vårt ligger i Stavanger, mens konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre kontorlokasjoner og adresser i Norge. 

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.