Skip to main content

Vi er Equinor, et internasjonalt energiselskap med en stolt historie. Vi, tidligere Statoil, er 20.000 engasjerte kolleger som utvikler olje, gass, vind og sol, og som bygger en global virksomhet tuftet på våre verdier og framtidens energibehov.

Slike klimatall har ikke britene sett siden 1896

Storbritannia ikke hatt lavere CO2-utslipp siden Dronning Victoria. Hvordan har de klart det?

Ståle Hanssen var overbevist om at vi kunne løfte en plattform i ett stykke. Men ingen hadde gjort det før.

Ingen hadde forsøkt å løfte en nybygd boreplattform på 22.000 tonn før — i ett stykke. Men Ståle Hanssen var overbevist om at det gikk an — og da han lyktes, sparte vi en million timer.

Vårt kvartalsresultat for 2. kvartal 2018 legges frem 26. juli 2018.

Nyheter

– Hvis jeg skal ha noen som helst innflytelse på klimautfordringene, må jeg være der avgjørelsene tas.

For to år siden var Ragni Rørtveit kritisk til olje- og gassbransjen. Nå jobber hun i Equinor. Hva tenker hun om det?

Equinors talentleir for jenter, i Stavanger

De merker lite til solskinn og regnskurer som skifter på å spille hovedrollen på himmelen. Fotballtalentene på gressmatta har all konsentrasjon rettet mot føtter, ball og de andre spillerne. De er Morgendagens Helter, og de er her for å lære.

Konsernsjef Eldar Sætre har jobbet 38 år i Statoil:

—Derfor var det riktig å skifte navn

Generalforsamlingen stemte for å endre navnet vårt til Equinor. Eldar Sætre vedgår at det blir uvant med nytt navn i en periode. «Men vi må være forberedt på framtiden», sier han. 

Det som forandret oss.

Noen forandringer er så store at de forandrer alt. Endringer som krever at vi finner en ny balanse. Når vi nå går fra å være et olje- og gass-selskap til å bli et bredt energiselskap er det naturlig at vi òg endrer navnet vårt. 

Equinor ble kåret til mest attraktive arbeidsgiver av teknologistudenter i Norge for 22. år på rad. Også økonomi- og IT-studentene rangerte Equinor høyt i Universum Awards 2018.

Aktuelle temaer

Her finner du oss i Norge

Norsk sokkel utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre adresser i Norge. 

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.