"Gå til hovedinnhold"

Northern Lights: Et banebrytende samarbeid for transport og lagring av CO2

Equinor, Shell og Total har besluttet å investere i Northern Lights-prosjektet i Norges første utnyttelsestillatelse for lagring av CO₂ på norsk sokkel. Plan for utbygging og drift (PUD) er overlevert Olje- og energidepartementet.   


Northern Lights-prosjektet er en del av det norske prosjektet for fullskala karbonfangst og -lagring (carbon capture and storage, CCS) som vil omfatte fangst av CO2 fra en eller to industrielle fangstanlegg. Northern Lights-prosjektet omfatter transport, mottak og permanent lagring av CO2 i et reservoar i den nordlige delen av Nordsjøen. 

Vårt bidrag til å bekjempe Covid-19

Nå, mer enn noen gang, gjelder det å fokusere på sikkerhet og omsorg for mennesker. I Equinor er helse og sikkerhet alltid vår første prioritet — men omfanget av koronakrisen fordrer et bredere bidrag av oss. Derfor har vi gitt donasjoner til ledende organisasjoner.

Equinors resultater for første kvartal 2020

Hvordan får man 253 meter høye vindturbiner til å flyte?

Vi reiste offshore med to av ingeniørene bak Hywind Scotland – verdens første flytende vindmøllepark. Oppdag hvordan vi får disse høye tårn til å flyte vertikalt i vannet – og den norske offshore-ekspertisen som ligger bak denne teknologien. 

22. april, 2020:

Se video: Giganttreff på Troll-feltet

I påsken la verdens største rørleggingsfartøy ferdig rørledningen mellom Troll A-plattformen og de nye brønnrammene i Troll fase 3-prosjektet. Med en balansepris på under ti dollar per fat er prosjektet historisk lønnsomt – og med strøm fra land er CO2-utslippene svært lave.

«With a little help from my digital twin»: Digital magi er i ferd med å bli en del av hverdagen

Hvordan kan vi øke sikkerhet og effektivitet, redusere omarbeid og sikre tettere samarbeid mellom offshore- og landarbeidere? Spennende teknologier som Echo digitaltvilling, HoloLens og Omnia skyløsning er i ferd med å bli en del av hverdagen vår. Oppdag mer her.

«Snuser» etter metan i USA ved hjelp av droner

Metan er den nest viktigste klimagassen som bidrar til klimaendringer. Nå bruker vi droner utstyrt med lasersensorer for å oppdage metanutslipp fra våre produksjonsanlegg. Les mer om hvordan vi reduserer metanutslipp i USA.

Års- og bærekraftsrapport for 2019

johan-sverdrup-illustration-report-3-1-v3.svg

Vi presenterte vår års- og bærekraftsrapport for 2019 den 20. mars, 2020.

Her finner du oss i Norge

Hovedkontoret vårt ligger i Stavanger, mens konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre kontorlokasjoner og adresser i Norge. 

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.