Skip to main content

Johan Sverdrup er i produksjon. Det er godt nytt for våre eiere, for alle nordmenn—og for utslippene.

Gigantfeltet Johan Sverdrup har vært i produksjon i en måned—og produserer allerede 200.000 fat om dagen. Nå skaper vi store verdier for våre eiere, for staten og for alle nordmenn—samtidig som vi kutter utslippene til kun 4% av verdensgjennomsnittet. Det viser hvorfor norsk oljeindustri har en viktig rolle å spille i framtiden. Lær mer om Johan Sverdrup her.

Seks nye oljefelt skal koples på Johan Sverdrup-strømmen på Utsirahøyden 

Hvordan kan regnestykket gå opp?


Verdens befolkning fortsetter å vokse. Hvordan skal vi sikre nok energi til alle samtidig som vi tar vare på planeten?


I vår podcastserie utforsker vi sentrale spørsmål i klimadebatten fra ulike sider. Her kan du høre episodene og lese artiklene.

Nyheter

Noen mener vi bør slutte med olje. Hvorfor er da Johan Sverdrup så viktig?

«Selv om mange stiller spørsmål om bransjen vår i dag, er det en veldig viktig industri for Norge og resten av verden», sier Thea Broch, geolog i Equinor. «Det er viktig at den oljen som produseres, er så ren som mulig,» sier hun. Derfor har Johan Sverdrup stor betydning.

Dogger Bank: Et veiskille i Equinors havvindsatsninger

Verden trenger mer havvind for å oppnå globale klimamål. Nå skal vi bygge verdens største havvindpark, Dogger Bank, som vil produsere fornybar energi tilsvarende strømforbruket til hele 4,5 millioner britiske hjem. 

Aktuelle temaer

  • Australia

    Equinor har vært til stede i Australia siden 2012 og har to letelisenser i Australbukta i sør, samt én letelisens på Australias nordvestlige sokkel, utenfor kysten av Western Australia.

  • Bahamas

    I kjølvannet av orkanen Dorian har vi mobilisert ressurser så raskt som mulig for å håndtere og rense opp oljeutslippet på Bahamas

  • Hywind

    Equinor is the global leader in floating offshore wind, and Hywind is the world's leading floating offshore wind solution. Check out how Hywind was born, how it works and our ambitions for Hywind. Find information about other offshore wind projects, future projects and the market outlook for floating offshore wind.

Olje. Gass. Vind. Sol. Verden trenger alt sammen.

I Equinor, endrer vi oss raskere enn noen gang. Vi går fra å være et olje- og gasselskap, til å bli et bredt energiselskap. Målet vårt er å finne balansen mellom de ulike energiformene, slik at vi sikrer samfunnet energien den trenger på en så bærekraftig og ansvarsfull måte som mulig. 

Bjarte Johansen utvikler maskinlæring i Equinor. Kan kunstig intelligens redde ekte liv?

Mengder av viktig kunnskap ligger i våre datasystemer, men om ikke rett person får den til rett tid, kan ulykker skje. Derfor utvikler Bjarte Johansen løsninger basert på kunstig intelligens. 

Equinor attraktiv arbeidsgiver for IT-fagfolk

Universum_profs_2019.jpg
Maria Majella Rio Bergsvåg, Åshild Hanne Larsen, Magnus Rørvik Brandtzæg og Virginie Bachelet gleder seg over nok en gang å ha kapret førsteplass blant yrkesaktive ingeniører- og for å ha klatret mange plasser på listen over attraktive arbeidsgivere blant de som jobber innen IT.
(Foto: Line Slotnæs)

Equinor har nok en gang blitt kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren blant yrkesaktive ingeniører i Norge. Men det er IT som har gjort et kjempehopp i årets undersøkelse.


Equinor er kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren blant yrkesaktive ingeniører i Norge for 16. år på rad. I 2019 har vi også gjort et stort sprang blant de som jobber innen IT, og beholdt rangeringen blant yrkesaktive med økonomibakgrunn. Det er selskapet Universum som hvert år undersøker hvilke arbeidsgivere som er mest attraktive blant en gruppe yrkesaktive med høyere utdanning. Mer enn 10.000 yrkesaktive har svart på årets undersøkelse.

– Vi har et sterkt fagmiljø med mange dyktige folk og mange spennende utfordringer innen IT i Equinor, sier Thor-Andre Aresvik, leder i IT som ikke er overrasket over rangeringen. – Vi opptatt av kompetanseutvikling for den enkelte, og alle i IT bruker 20 prosent av sin tid i uken på kompetanseutvikling. Dette skaper naturligvis en god arbeidskultur, sier han. 

Her finner du oss i Norge

Hovedkontoret vårt ligger i Stavanger, mens konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre kontorlokasjoner og adresser i Norge. 

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.